Etapa de calificare

24.03.2020 - Din pacate, situatia actuala nu va face posibila organizarea rundei finale a concursului in luna Mai asa cum era stabilit prin Calendar.

Conducerea Universitatii Politehnica a decis reprogramarea tuturor concursurilor din cadrul evenimentului "Un pas spre viitorul tau" la o data ulterioara. Aceasta hotarare are in vedere evitarea expunerii participantilor la riscurile asociate cu raspandirea COVID-19.

Rezultate Etapa de calificare:

Validarea continutului materialelor transmise in etapa de calificare:

2020_03_23 Rezultate etapa de calificare.pdf
Etapa de calificare - validare

BAUHAUS 100

Anul 2019 marchează împlinirea a 100 de ani de la înființarea școlii Bauhaus ale cărei influențe asupra industriilor creative continuă să se resimtă în prezent datorită abordărilor (teoretice și practice) inovative în domeniile artei, arhitecturii și designului.

Etapa de calificare constă în elaborarea unei mape de prezentare alcătuite din piese desenate şi scrise raportate la o tematică aleasă de către candidat pe subiectul “Bauhaus 100” și definită printr-un cuvânt cheie.

Piese desenate

10 planșe format A3 (297x420mm) redactate pe o singură parte care vor conţine piese grafice ilustrate bidimensional/ tridimensional (perspective libere, vederi, secţiuni etc.) si care vor sustine tematica aleasă.

Tehnica de reprezentare rămâne la latitudinea participantului (creion, carioci, cărbune, peniţa, monocrom sau/şi color, aquarela etc.). Tehnicile de reprezentare digitală nu sunt acceptate. Pe fiecare planşă A3 se va înscrie codul de înregistrare conform template. Descarcă Template Parte desenată

Paginarea se va realiza fie în format landscape fie portrait, însă ea va fi aceeaşi pentru întreg conţinutul mapei.

Piesa scrisă

1 foaie format A4 (210x297mm) cu text narativ care explică în 400-500 cuvinte tematica aleasă a mapei. Participanții vor argumenta alegerea tematicii studiate, relevanța ei pentru subiectul “Bauhaus 100” şi modul prin care au surprins elementele ei în piesele desenate elaborate. Descarcă Template Piesă scrisă


Piesele scrise şi desenate se vor arhiva şi trimite on-line folosind o platformă de transfer (de exemplu wetransfer.com) la adresa concurs.hf@gmail.com. Conţinutul arhivei nu va depăşi 20Mb. Piesele desenate se vor scana şi se vor salva în format *.jpg sau *.pdf la rezoluţie 150dpi, iar piesa scrisă se va salva în format *.pdf. Fişierele pieselor desenate se vor denumi în ordinea stabilită de către candidat 01.jpg, 02.jpg, 03.jpg...10.jpg, iar piesa scrisă se va denumi cu cuvântul cheie ales (de ex. contrast.jpg). Arhiva va purta denumirea codului de înregistrare alocat (ex: ARHxxx.rar).

Criterii de apreciere

  • coerenta conţinutului mapei;
  • expresivitatea grafică;
  • corectitudinea reprezentărilor spaţiale;
  • capacitatea de argumentare prin text a tematicii alese.

Termen de predare

Termenul limită de trimitere on-line a materialului aferent etapei de calificare este data de 16.03.2020, la ora 23:59.

Evaluare/ Calificare

Evaluarea etapei intermediare se realizeaza pe baza calificativelor Admis - Respins.

Se vor califica in etapa finală a concursului doar candidatii care au fost declarati admisi.